Biografie

Met haar authentieke en heldere stem combineert singer-songwriter Leanne Serena americana met hedendaagse pop en folk. Ze neemt je mee in haar reis naar volwassenheid met alle onzekerheden en gevoelens die daarbij komen kijken. Haar nieuwste single ‘Drowning in the Dark’ is onlangs uitgekomen op alle streaming platforms en belooft veel voor haar debuut-EP die in het najaar van 2023 uitkomt. Ze laat zich graag inspireren door artiesten als Lizzy McAlpine, James Bay, John Mayer, Fleetwood Mac en Wild Rivers.

Tijdens haar middelbareschooltijd is de liefde voor muziek opgebloeid. Zingen deed ze altijd al, maar met behulp van YouTube en muziekles op school ontwikkelde ze zichzelf ook op gitaar en piano. Muziek werd zo belangrijk voor haar dat ze besloot om auditie te doen voor het Conservatorium in Rotterdam.

Inmiddels is ze afgestudeerd als ‘Bachelor Music in Education’, staat ze voor de klas als muziekdocent en geeft ze zangles aan jong en oud.

Naast het lesgeven heeft Leanne Serena ook veel ervaring opgedaan met optreden bij bruiloften, feesten en diverse andere evenementen. Ook was ze o.a. te gast bij Qmusic en Radio Rijnmond. Waar ze zich eerst nog voornamelijk bezighield met covers, vind ze dat het nu tijd is om haar eigen muziek te laten horen.

Beluister de nieuwste single van Leanne Serena ‘Drowning in the Dark’ hier!

Spotify
iTunes
SoundCloud

Foto’s